FAQ


Hvad skal Musikhuset tilbyde?

Huset har tre koncertsale og muligheder for at etablere cafe og reception, mm. I salene præsenteres koncerter for børn og voksne i et bredt spekter fra børneopera til internationale navne inden for den klassiske kammermusik. Genrebredden vil være stor – fra Bach til Hans Abrahamsen, fra gammelt til nyt, fra klassisk til spillemandsmusik, fra vokalmusik til etnisk musik, fra jazz til avantgarde – bare musikken i sit udspring er akustisk baseret, for det er det salene er gode til.


Hvem er det godt for?

Alle de mennesker, der færdes i København. Her er et hus, hvor der altid vil være et spændende og godt tilbud om levende musik. Her er formidling og imødekommenhed i smukke omgivelser og publikum kan nemt orientere sig om hvad der sker, fordi musikken i høj grad samles her. Bygningerne bærer desuden en enestående historie, så at holde dette hus åbent for offentligheden vil i sig selv være en stor attraktion for hovedstaden.


Hvorfor et musikhus i København?

København mangler et decideret musikhus til kammermusik og akustiske koncerter i mindre størrelse. Vi er overbeviste om, at musiklivet i København vil udvikle sig stærkt, hvis bygningen kan blive til et udviklingscenter, hvor aktører kan arbejde sammen, og publikum kan møde den akustiske musik i al sin mangfoldighed.


Hvem skal bo i huset?

De mange kontorpladser i Københavns Musikhus skal samle de musikalske institutioner under samme tag, i stedet for som nu, hvor de sidder spredt i hele byen uden kontakt med hinanden. Huset organiseres som en selvejende institution.


Hvordan kommer økonomien til at hænge sammen?

Mange ensembler og organisationer står klare til at flytte ind for at bruge koncertsalene men også for at bruge det store kontorareal som huset rummer. Der er blevet lavet et samlet drifts og produktionsbudget som sikrer husets drift, økonomi og kunstneriske aktivitet.


Hvad er status på projektet lige nu?

Huset ejes pt af Københavns Kommune. I de kommende uger vedtager politikerne om bygningerne skal sælges. Vi håber, at politikerne beslutter at bibeholde det enestående historiske hus og lade musiklivet leje sig ind, for derved at afholde lejeudgifterne.


Hvad skal der til for at projektet skal lykkes?

Politisk opbakning, penge til istandsættelse, et mindre driftstilskud og lidt tid til at løbe det i gang.


Hvem står bag projektet?

Styregruppen udgøres af initiativtagerne Viktor Wennesz, Martin Malmgreen, Björn Ross og Jesper Lützhøft. Og til deres rådighed er et rådgivningspanel bestående af Michala Petri, Stine Nissen, Søren Bojer Nielsen, Anne Boukris, Lovisa Vikenadler og Allan Xenius Grige


Kunne du ikke finde svar på dit spørgsmål?

Send os en e-mail her så svarer vi så hurtigt vi kan: