Musikhuset København bakkes blandt andre op af:

Danish String Quartet

Trio con Brio

Michala Petri

Carsten Dahl

DMF - Dansk Musiker Forbund

Nordic String Quartet

Sigurd Barret

Østerbro Koncertforening

Goldschmidts Musikakademi

KoncertKirken

Den Danske Klaverduo

Halvcirkel

SNYK

Kammerklubben

Vokalensemblet Musica Ficta

KLANG Festival

ATHELAS Sinfonietta

Danske Ensembler Orkestre og Operainstitutioner (DEOO)

Dansk Komponistforening

GENKLANGE.DK

Concerto Copenhagen

Danmarks Rigsspillemænd

Dansk Amatørorkesterforbund

Danmarks Underholdningsorkester

Esbjerg Ensemble

Tanja Zapolski/Den danske klaverduo

Operettekompagniet

Livestrings

Frederik Flach - Jazzkollektivet

Theater of Voices

Njord Biennale

ARS NOVA Copenhagen

Moderne Mandage

Damkapellet

Danske skønlitterære Forfattere

Messiaen Quartet Copenahagen

Den Danske Sinfonietta

Martin von Haller Grønbæk

rådgiver, Creative Commons Danmark

GRAND NORDIC Festival

Søren Bojer Nielsen
Formand Copenhagen Opera Festival

Kammerkoret Camerata

Jørgen Teller

Sparkling Sound Festival

Kulturtårnet

”Alle Tiders Musikhus” vil således på en gang samle og sprede, idet der indadtil i huset dagligt vil være et levende miljø af foreninger/organisationer, der samles indenfor den akustiske, klassiske musik. På samme tid vil huset være et stærkt udadvendt og synligt forum med koncertaktiviteter og alle slags arrangementer, der profilerer og synliggør den klassiske musik i København.

- Erich Bach, bestyrelsesformand SNYK

- Bjarke Svendsen, leder SNYK


Det er en fremragende idé med et nyt musikhus i KBH. Der er brug for et sted hvor klangen i rummet længes efter begavede musikere og hvor nærværet bibeholdes. Et sted hvor der udforskes nye retninger i kunsten og hvor der opstår nødvendige samarbejder på tværs.

- Carsten Dahl


"Det er et fremragende og nødvendigt initiativ til gavn for kulturlivet i vores dejlige by."

- Henrik Goldschmidt


"Et Musikhuset København har, i de rette hænder og med de rette betingelser, potentialet til at kunne udvikle sig til en dynamo i hovedstadens musikliv. Det vil være en fantastisk investering i at fastholde, inspirere og udvikle byens utroligt rige musikalske talentmasse - til uvurderlig gavn for byen, dens borgere i alle aldre, dens omdømme og dens kulturøkonomi."

- Jens Rossel, Moderne Mandage


SDM, Sammenslutningen af Danske Musikforeninger, støtter varmt projektet ”Musikhuset København”.

SDM har 35 musikforeninger som medlemmer fordelt over hele landet, og vi glæder os over det øgede fokus på kammermusik, danske musikere og  ensembler, som en realisering af dette "musiklivets projekt" vil betyde.


"Det er et fantastisk initiativ. Og København mangler i den grad et samlingssted for den klassiske musik udenfor de etablerede institutioner. Hvor kammemusikken kan blomstre og mennesker mødes"

- Christina Åstrand og Per Salo

"Jeg skriver under, fordi vi skal bevare kulturarven i København til kulturelle formål til glæde og mangfoldiggørelse for alle."

- Anne Hommel


"Jeg anbefaler varmt, at alle kulturhistorie- og musikinteresserede bakker op om dette initiativ. Selvfølgelig skal den fine gamle skytteforeningsbygning mm. bruges til almene kulturelle formål med en stærk historisk dimension. Et hus som - også - kunne være en levende fejring og formidling af den danske guldalder, som var rig på salonmusik og sangforeninger og præget af komponister som Kuhlau, Hartmann og Weyse."

- Kim Hjerrild


"Det er et super projekt, på den helt rigtige adresse."

- Theis Reinvang


"Jeg støtter kunst, musik og kultur. Det er noget af det vigtigeste i samfundet."

- Jacob Frederiksen


"Når klimabæltet skal strammes, er det kulturen der vil og skal samle os. Alle steder der styrker udøvende kunstnere er essentielle!"

- Lise Christensen


"Fantastisk projekt, der både kan udfylde et gabende tomrum, skabe en platform hidtil vanskelige samarbejdsmuligheder i det Københavnske musikliv og samtidig bevare unikke bygninger til gavn og glæde for mange mennesker på smukkeste vis."

- Bo Skjold Christensen

Bygningen er ideel - er placeret ideelt. En smuk, historisk bygning midt i et sprudlende bymiljø - Stenkast fra Hovedbanegården og Kødbyen - omringet af liv og caféer. Det kan simpelthen ikke ligge bedre, og der vil give skønne muligheder for samarbejder og møder mellem den gamle og den nye musik - mellem publikum og kunstnere. Huset vil kunne løfte det utroligt frodige og talentfulde musikmiljø, som i øjeblikket lever lidt for skjult i forhold til det potentiale det har.

Jeg - og Dansk Komponistforening - kan kun på varmeste bakke op om og anbefale, at den drøm, der ligger bag projektet, bliver til virkelighed.

Bent Sørensen, Komponist

Formand for Dansk Komponistforening

Her står vi så overfor muligheden for med ét slag at eliminere problemerne både med prøvelokale og med at finde egnede og betalbare steder at bo under samme tag med andre i branchen – nemlig et musikhus i det gamle Bymuseum!


Concerto Copenhagen støtter helhjertet op om bestræbelserne på at etablere Musikhuset København som skitseret af gruppen bag initiativet, og vi mener det må være en ren vindersag for Københavns Kommune at samarbejde om dette.

- Concerto Copenhagen


På vegne af interesseorganisationen Danske skønlitterære Forfattere vil jeg hermed gerne udtrykke vores varmeste støtte til at Musikhuset København etableres i det gamle bymuseums bygning på Vesterbrogade.
-Peter Adolphsen, formand for DsF


Jeg kan kun bakke op om ideen om et levende musikhus for akustisk musik i det gamle bymuseum på Vesterbro. Et skønt hus hvor der kan skabes et aktivt og levende miljø til glæde og gavn for alle byens borgere og hele det store, rige musikliv i København og Danmark.

Jeg er ikke i tvivl om, at et levende musikhus kan blive et samlingspunkt for Københavns musikinteresserede borgere, musikere, kunstnere, musikinstitutioner og kulturentreprenører. Et hus hvor en musikalsk mangfoldighed kan styrke og løfte det Københavnske musikliv.

-Søren Bojer Nielsen
Fondsrådgiver, Formand for Copenhagen Opera Festival og Det Danske Suzuki Institut.

"Fordi der i den grad mangler et samlende musikhus af den størrelse og musikalske mangfoldighed i Kbh og fordi dette his egner sig perfekt til formålet pga dets beliggenhed og størrelse."

- Adam Simonsen


"Det er en rigtig god ide til glæde for mange borgere."

- Laus Høybye


"En storslået ide, både at bevare denne unikke bygning og samtidig danne væsentlige rammer for musiklivet."

- Ole Christensen


"København trænger til et musikhus"

- Mia Mandorf


"Beliggenhed, atmosfære, størrelse, skønhed, akustik, tradition, kreative muligheder... ambitiøs kultur ud af hver en sprække!"

- Birgitte Alsted


"Den akustiske musik har brug for en residens; og residensen har brug for en ejer, der vil anvende den i harmoni med dens ånd - skønhed og historie."

- Niels Baden


"Dette initiativ vil styrke og samle det det musiske liv, der findes i hovedstaden. Et fælles og brugbart sted for alle freelance musikere at mødes og arbejde ud fra. Derudover også et fantastisk koncertsted til Danmarks borgere! Hovedstaden har jo mangel på den luksus man kan opleve på de mange herregårde rundt om i resten af Danmark, som ofte er fulde af musik, foredrag og stemningsfyldte arrangementer. At få disse smukke lokaler til musikken i en storby ville skabe unikke oplevelser for de lokale borgere!"

- Solveig Kaae